01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted
Focaccia i porsjonsstørrelse
Focaccia kan bakes hel men om du deler opp deigen i flere mindre emner kan du toppe de ulikt og dermed lage flere favoritter.
Dette trenger du av ingredienser:
- 1 pose Focacciamiks
- 3,5 dl lunkent vann
- 1/2 pk fersk gjær
- 150 gram kesam
- 20 gram olivenolje
- Litt ekstra olivenolje og som "pynt" kan du bruke havsalt, rosmarin, oliven, soltørkede tomater, pesto eller annet du synes er godt å ha på :)
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på Focacciamiksen
- Sett deigen til heving i ca 30 min.
- Mens deigen hever finner frem ingredienser til fyllet.
- Ha litt esktra mel på kjøkkenbenken, eller fukt hendene mellom hvert deigemne og form deigen til passende emner/ størrelser.
- Legg emnene på en stekeplate kledd med bakepapir.
- Bruk fingrene og trykk deigen litt ned slik at du får huller du kan fylle med det du har valgt ut. Fukt fingrene før du gjør dette eller bruk olivenolje.
- Springle olivenolje og dryss litt havsalt over til slutt.
- Hev 30 min til.
- Sett ovnen på 210 grader og stek i ca 25 min. Følg med på steketiden.
Avkjøles på rist før du inviterer til smaking! Smaker nydelig som der, eller så kan du lage digge sandwich å ha med på båttur, eller picnic? Prøv med litt aioli til også...
God fornøyelse! :)